Máte zájem o adopci? Kontaktujte nás

tel. 606 073 977

e-mail: info@radimkockam.cz

Podmínky osvojení

  1. Kočku (kocoura, kotě) si může osvojit pouze osoba starší 20-ti let s platným dokladem totožnosti, ve vlastním či nájemním bydlení. 
  2. Před osvojením je nutné si přečíst Předadopční dotazník. V případě, že na většinu otázek odpovíte ANO, piště či volejte a domluvte si u nás návštěvu vybrané kočky. Pokud po přečtení budete mít nějaké nejasnosti, zavolejte nám. Pokud si odpovíte na více otázek ne, adopci kočky ještě zvažte.
  3. Kočku je možné osvojit jen po podpisu Adopční smlouvy.
  4. Pokud si osvojíte kotě mladší 6-ti měsíců, je podmínkou adopce kastrace nejpozději ve věku: kočka 6 -8 měsíců, kocour 8-12 měsíců. Provedení kastrace osvojitel doloží písemně (lékařská zpráva e-mailem o zákroku). Důležité upozornění! Do kastrace NESMÍ kočka chodit ven, musí být striktně držena jen v domácích podmínkách, a pouze s dalšími kastrovanými kocoury.
  5. Kočku musí převzít osoba, která kočku skutečně přebírá do své péče, a je uvedená na Adopční smlouvě. Kočku jako „dárek“ pro někoho jiného vydat nelze.
  6. V případě změny adresy je osvojitel povinen spolek o této skutečnosti neprodleně informovat.
  7. Před předáním kočky musí mít osvojitel zajištěnu základní výbavu pro kočku, tj. toaleta a stelivo, misky a krmivo, škrabadlo a kvalitní přepravku.
  8. K převzetí kočky je nutná vlastní přepravka. Případně je možnost, že vám po dohodě kočku přivezeme.
  9. Adopční poplatky:
    » Vydáváme kočky, které jsou odblešené, odčervené, očkované, a pokud je to možné, i kastrované.
    » Kotě 2x očkované, odparazitované, testované                                                  1 000,- Kč
    » Kočka/kocour 2x očkovaná, odparazitovaná, kastrovaná, testovaná          1 500,- Kč
    » Ve výjimečných případech je možné adoptovat kočku, která nemá očkování, nebo má jen jednu dávku. V takovém případě je poplatek smluvní.
  10. Poplatek je příspěvkem na náklady vynaložené spolkem na uzdravení a ošetření kočky a bude použit výhradně na veterinární péči o další kočky.
  11. Kočka není dekorace, každá má svou jedinečnou povahu, proto při výběru kočky spíše dbejte na její vlastnosti než na vzhled. Vyplňte si náš dotazník, sami sobě odpovězte, jakou kočku k sobě hledáte. Koťata umísťujeme přednostně k jiným koťatům či mladým kočkám, potřebují (stejně jako lidská mláďata) společnost na hry a dovádění.
  12. V případě, že existuje předpoklad, že se kočka ztratila a má majitele, je osvojitel na tuto skutečnost upozorněn. Pokud se původní majitel přihlásí v zákonem stanovené lhůtě 4 měsíců od nálezu, je osvojitel povinen kočku vrátit zpět spolku. V takovém případě je adopční poplatek osvojiteli vrácen.

Než se rohodnete kočičku adoptovat, doporučujeme si přečíst náš Předadopční dotazník

Předadopční dotazník

 

Sdílejte prosím:

Transparentní účet  u Fio banky  -  2502007551/2010